Categories
Snel klaar

27 mei: spinazie/pesto-pasta

We gaan beginnen! Gisteren heb ik boodschappen gedaan voor een hele week. En een lijst gemaakt met mogelijke gerechten. Dus dan gaan we maar van start!

Ideeën voor de komende week heb ik in de supermarkt bedacht: ovengroente met pittige tomatensaus, auberginepasta, mie met peen & courgette in pindasaus, … en nog een paar die ik nu vergeten ben. Dat gebeurt altijd, dus ik heb altijd papier en pen bij me in de supermarkt om ideeën op te schrijven.

Omdat ik weinig tijd heb nadat ik thuis kom uit de supermarkt begin ik de week met een makkelijke: spinazie/pesto-pasta.
Dit recept heb ik afgeleid van een recept op The Feed Feed: One-pot creamy spinach pasta.

Eenpansrecepten vind ik sowieso makkelijk, en deze is nog snel ook. Door de bijzondere bereiding van de spaghetti is de saus inderdaad heerlijk romig zonder dat er zuivel aan te pas komt.

Ingrediënten

Saus
– zak spinazie (400g)
– potje pesto
– handje walnoten (optioneel)
– 3 eetlepels olijfolie
– scheutje water (50ml ongeveer)

Spaghetti
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– chili (zaadjes of poeder, of vers)
– 500g spaghetti

1 Maak de saus
Doe de ingrediënten voor de saus in de keukenmachine. Waarschijnlijk past het niet, dus doe er steeds wat spinazie bij totdat je een saus hebt.

2 Spaghetti
Hak de ui fijn. Warm de olijfolie in een grote hoge pan en bak de ui, knoflook en chili op een zacht vuurtje. Na een minuut of 3, 4 doe je de spaghetti erbij en 1250ml water (1.25 liter). Breng het water aan de kook en draai het vuur dan zacht. Roer regelmatig totdat de spaghetti alle vocht heeft geabsorbeerd, een minuut of 13 duurde het bij mij.

3 Afronden
Voeg de saus bij de spaghetti en roer het geheel goed door om de saus op te warmen.

Klaar!

Opties
– je kunt wat citroensap en -rasp door de saus doen maar mijn kinderen houden niet van citroen in het eten
– als je verse basilicum hebt staan, kan je dat gebruiken in de saus plaats van een potje pesto

KookVooruit
Dit was natuurlijk niet vooruit koken. Maar de volgende keer kook ik dit wel vooruit. Vooraf de saus maken en in de koelkast bewaren. Dan is het eten in 15 minuten klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *