Categories
Ontbijt

28 mei: overnight oats met banaan en pindakaas

Vanavond eten we restjes. Wij eten veel, dus ik kook veel, maar ik kook ook regelmatig te veel. Zo’n beetje een keer per week eten we ‘restjes’. Daarover een andere keer meer.

Maar vandaag dus het recept voor het ontbijt van morgen. Dit is het eerste echte KookVooruit recept want ik maak het vandaag en zet het in de koelkast tot morgenochtend.

Een van mijn inspiratiebronnen is Talia van @WorkWeekLunch, en zij zegt: als vooruit koken je teveel werk lijkt, begin dan met het ontbijt. Het is weinig werk, vaak snel klaar, en het gemak is de volgende ochtend heel groot!

Overnight oats met banaan en pindakaas
(voor 2 mensen of 2 ochtenden)

Ingrediƫnten
– 1 banan
– 1 bakje* havermoutvlokken
– 1 bakje* melk
– 1 grote lepel pindakaas

*ik gebruik een bakje van ongeveer 250ml, een Amerikaanse ‘cup’.

  1. Prak de banaan in een bakje. (Kies een bakje met een deksel en waar ruim 500ml overnight oats in past.)
  2. Voeg daar aan toe de melk (ik gebruik meestal sojamelk met bananensmaak, maar alle soorten melk kunnen) en de pindakaas. Roer het geheel goed door.
  3. Roer daar de havermoutvlokken doorheen.
  4. Deksel erop en zet het in de koelkast.

Het is misschien wennen om koude havermout te eten maar zet door: het is heerlijk! Bijkomend voordeel: het vult goed en je wordt niet verleid om in de loop van de ochtend te snacken.

Opties
– Beetje hagelslag erover voor een extra tractatie
– je kunt ook warme havermout maken van dezelfde ingrediĆ«nten. Maak dan eerst havermoutpap van de havermout en de melk, en roer dan de banaan en de pindakaas er doorheen.

Wil je meer ontbijtinspiratie? Kijk dan bij @ontbijtblog op Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *